OKULUMUZDAN TÜBİTAK PROJESİNDE TARİHİ BAŞARI

OKULUMUZDAN TÜBİTAK PROJESİNDE TARİHİ BAŞARI

50. TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında "Van Bölge Finali"ne kalmayı başaran okulumuz, bölge finalinde "Eleşkirt Yöresi Geçiş Dönemi  adetleri (Doğum-Düğün-Ölüm)" adlı projesiyle Türk Dili ve Edebiyatı alanında 1. oldu.

Uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından böyle destansı bir başarıya imza atan proje ekibimiz okulumuza adeta bayram sevinci yaşattı. Bu başarıyla 8-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak Türkiye finallerine de katılmaya hak kazanan projemiz, Türk Dili ve Edebiyatı alanında Van Bölgesini de temsil edecektir.

TÜBİTAK başarı hikayesinin oluşmasında büyük emekler veren  proje danışmanı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yunus Közüz, öğrencilerimiz Esma Nur Aydın, Nazan Balıkçı, Şeyma İbik ve Dilara Aydın'ı yürekten kutluyor ve okulumuza yaşattıkları bu gururdan dolayı hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz.

Projenin saha çalışması, derleme aşaması, verilerin incelenmesi ve değerlendirilmesi gibi birçok konuda proje ekibimize destek olan idaremize ve öğretmenlerimize ayrıca Eleşkirt yöresinde saha çalışmalarında proje ekibimize katkı sunan kaynak kişilere ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Ağrı ilimize bu mutluluğu yaşatan okulumuzu tebrik eder, Türkiye finallerinde başarılar dileriz.

28.02.2019 429